“Holder det ikke med at web-siden min er responsiv og tilpasset mobile flater? Jeg har lagt ned mye penger på min nettside fra før, hvorfor skal jeg bruke penger på en app?” Dette er noen av de mest stilte spørsmålene vi møter i markedet, og jeg skal prøve å svare så godt jeg kan på dette. Trender i markedet. For noen år siden bikket man over på statistikken og kunne se at mobile enheter ga større trafikk på nettsider enn hva PC (desktop) gjorde. Om man går til store deler av Europa har bedrifter kommet mye lengre i sin mobil-strategi enn i de Skandinaviske landene. Mange bedrifter har faktisk gått så langt at de har kun en “Mobile Only” strategi. Nå trenger man jo ikke gå så drastisk til verks at man skal kutte tradisjonelle nettsider helt og holdent, men det er viktig å se på en helhetlig markedsstrategi som inneholder flere digitale flater. En mobil-app kan være en forlenget arm av din markedsstrategi. Så hva kan en app gjøre som ikke en webside kan? En mobil-app åpner for et hav av muligheter som er enten krevende å få til via nettsider eller rett og slett ikke mulig å få til. Her er noen av årsakene til hvorfor din bedrift bør satse på en mobil app.

Du er rett i lomma på brukeren! Kundene er i ditt lille univers i stedet for å sloss med millioner av nettsider. Kundene trenger ikke søke opp deg for å finne viktig informasjon fra deg eller gode tilbud. Du er rett i lomma på brukeren!

Offline lesing Med en nativ mobil-app kan man mye enklere lese innhold i appen selv om telefonen har ingen eller en dårlig Internett forbindelse. Dette gir en mye bedre leseopplevelse enn via mobiltilpassede nettsider og man slipper “Lasting…” av hver eneste side man skal kikke på.

Push-varslinger Men en app kan du sende meldinger direkte til kundene eller brukerne dine med viktig informasjon, gode tilbud eller andre oppdateringer. En Push-varsling kan styres på forskjellige måter som f.eks via Geografisk plassering, telefon type, kjønn, språk, interesser osv. Dette fører til at du kan sende unike meldinger tilpasset forskjellige brukere. Du kan til og med få statistikk på hvem som leser din Push-melding, når og hvor. Dette er nok hovedårsaken til å ha en app, siden det kreves en mobil app for å kunne motta Push meldinger på telefonen. Men jeg bruker jo Facebook og der får jo brukerne mine push-varslinger?Jo, det er fint å bruke Facebook som en markedskanal, og en absolutt noe som bør være en del av din markedsstrategi. Problemet med er at Push-varslingne du mottar fra Facebook ikke er fra deg, og mange velger derfor å overse disse meldingene eller rett og slett skru av tjenesten. Med en egen app, så er det klart og tydelig at det er DU som kommuniserer med brukerne dine.

Geografisk styrte push-varslinger. F.eks om du har et seminar i Oslo, så kan du invitere folk i Oslo regionen til ditt seminar, uten at alle andre i verden får meldingen din. Eller du kan sende en melding spesielt til brukere i en bestemt by eller sted.

Beacons Beacons er små elektroniske sendere som kan både gi og samle inn informasjon til personer som kommer i nærheten av de. Beacons kan f.eks plasseres på forskjellige steder i en butikk for å sende tilpasset tilbud til en kunde, eller ved et maleri på et Kunstgalleri, hvor besøkende kan få opp informasjon om maleriet og kunstneren.

Statistikk Statistikk er ikke noe særegent for en app, men det åpner for innsamling av helt annen statistikk på bruk av en app, i forhold til en nettside. Man kan til og med se hvor mange som leser Push-varsler som sendes ut.

Synlighet og status Med en mobil app vil du være tilstede og synlig i verdens største mobil app butikker som Apple AppStore og Google Play, noe som skaper både seriøsitet, og en status av å være fremtidsrettet.

App Icon på mobilen Eget app ikon på mobilen som skaper identitet og tilstedeværelse hos brukeren.

Samle alt på ett sted Med en app kan du enkelt samle alle dine kilder på ett sted, med unik brukeropplevelse og enkel tilgang.

Tyngde og seriøsitet En mobil app er også et godt suppliment til eksisterende hjemmsider, med en mer mobil tilpasset butikkløsning, blogg og unikt innhold kun for dine mobil brukere. Dette gir deg et helt annet image av tyngde og seriøsitet.

Bedre samhandling med mobiltelefonen En mobil app har mange flere muligheter for å samhandle med brukerens mobil telefon, noe som åpner opp en verden av muligheter som ikke går an å få til via en nettside.

Tenk mobil Utover disse punktene finnes det et hav av argumenter for hvorfor du bør ha en mobil app, og vi anbefaler deg å ta med apper i din digitale markedsstrategi. Fordi mobile apper har kommet for å bli, og er nåtidens største mediekanal.

 

Mvh

Rune Hofstad, Daglig leder i Appel X